Foto: twee Colonials in het project Hampton Court bij Leeuwarden

zondag 14 maart 2010

Uitzicht uit Villa 5, de haven en The Cab

Dit is wat je ziet vanuit een van de slaapkamers op de eerste verdieping van Villa 5 in het project Hampton Court (zie een eerder bericht op deze blog). Een fraaie Buitenplaats van in totaal 11.000 m2, met 5 villa's in de Colonial stijl bij het oude dorpje Hempens, net onder Leeuwarden. Er is een villa verkocht en bewoond, een tweede villa is onze modelwoning en per direct opleverbaar. De andere drie zijn nog te koop. Waarbij dan rekening gehouden kan worden met veel van uw wensen bij de bouw. Je kijkt over het brede balkon naar het westen.
De Buitenplaats is aan drie zijden omzoomd door bos, de westkant is open met uitzicht over weiland waardoor er meestal fantastische wolkenluchten te bewonderen zijn, zoals de foto ook laat zien. Het nu nog provisorisch aangelegde paadje loopt over een mooie houten brug naar de privéhaven. De haven telt 5 ligboxen van 5 x 14 meter, een voor elke villa. Op het moment van de foto liggen er twee scheepjes in de haven. Een gewoon sloepje en The Cab van Menken Maritiem, zie http://www.menkenmaritiem.nl/nl/the-cab.html

De roots van The CAB liggen in de USA, waar zusterschepen de Roaring Twenties hebben meegemaakt. In die jaren werden schepen als The CAB hoofdzakelijk gebruikt om rijke industriëlen van hun buitenhuis op Long Island naar Manhattan te "taxiën". Tijdens de drooglegging werden schepen als The CAB gebruikt voor de dranksmokkel. Met de opkomst van de automobielen en aanleg van bruggen verloren de schepen hun functionaliteit, maar Menken Maritiem laat de rijke historie herleven in een luxe dagboot met het comfort van vandaag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten