Foto: twee Colonials in het project Hampton Court bij Leeuwarden

dinsdag 27 april 2010

Open Dag aanstaande zondag van 11.00 - 17.00 uur


Kom genieten tijdens onze Open Dag, zie onderstaand bericht. U bent van harte welkom op Buitenplaats Hampton Court en in onze modelwoning, een originele Amerikaanse Colonial.
Ingericht met sfeervolle meubels van Woudhof Wonen & Meer en fraaie accessoires van Room 17.

donderdag 15 april 2010

Kom genieten op ons Open Huis op 2 mei a.s.UITNODIGING OPEN HUIS
ZONDAG 2 MEI 2010

Wij nodigen u van harte uit tot het bezoeken van ons Open Huis, tussen 11.00 en 17.00 uur. Er is van alles te beleven: fraaie schepen in de haven waar u kunt meevaren, een bolide van een nieuw automerk, een wijnproeverij, tuinmeubilair van steigerhout, gratis een portret van u of uw kinderen, prachtig meubilair in de villa en stijlvolle interieurzaken. Kom gratis en vrijblijvend genieten!
Hampton Court, Martinusleane 10, 9086 CT Hempens, net onder Leeuwarden.

dinsdag 13 april 2010

Voor de afwisseling: een klassiek zeilschip

Een andere liefde, naast fraaie villa's: een klassiek zeilschip, een houten Draak.
Gebouwd in 1967 door de Deense Drakenbouwer Börresen. Een blank gelakte mahoniehouten romp op eiken spanten, met teak dek. Ooit een Olympische klasse. Nogal wat royalty zeilt er mee.
Schitterend, die vloeiende lijnen, een volstrekt tijdloos ontwerp uit 1928 van de Noor Johan Anker.

zaterdag 10 april 2010

Prachtig project aan de Vecht

Het mooiste project dat ik ken is de door bevriende ontwikkelaar Dols Projectontwikkeling BV uit Hilversum gecreëerde Buitenplaats Overweer. Zie http://www.buitenplaatsoverweer.nl
Op een voormalig bedrijfsterrein wordt aan de oever van de Vecht, op de grens van Breukelen en Loenen, een prachtige verzameling gebouwen neergezet, allemaal verschillend maar uitstekend bij elkaar passend. Het ontwerp is van Arcas Europe uit België.
Samen vormen ze een Buitenplaats met de allure van de vele oude landgoederen die van oudsher te vinden zijn aan de Vecht. Het woonproject (10.000 m²) bevat een dominant hoofdgebouw met appartementen en aantrekkelijke bijgebouwen in kleinere en grotere grondgebonden woningen. Ieder heeft zijn privé woning maar deelt de status van het buiten.
Het project heeft zoveel kwaliteit dat men er, ondanks de crisis, in geslaagd is de helft van de woningen te verkopen en recent gestart is met de bouw van het gehele project.

woensdag 7 april 2010

Classic Colonial van rond 1750
Eeen prachtig voorbeeld van een klassieke Colonial, gebouwd rond 1750. Eigenlijk een simpele functionele doos. Een gemetselde schoorsteen, centraal geplaatst. Oneven aantal ramen op de eerste verdieping met fraai bewerkt raam boven de voordeur. Eenvoud van lijnen maar wel een fraai bewerkte voordeur partij met elementen uit de Oudheid.

zondag 4 april 2010

Modern classics

Mijn favoriete moderne architect is de Amerikaan Richard Meier (Newark, 12 oktober 1934). Architect van kantoorgebouwen (waaronder een fraai kantoor in Hilversum), stadhuizen (o.a. het Haagse stadhuis, dat Het IJspaleis als bijnaam heeft), enkele villa's en musea, zoals het Getty Center in L.A. In Meiers ontwerpen zijn de idealen van de New York Five zichtbaar.
Deze vijf architecten publiceerden in 1972 een boek met de titel 'Five Architects', waarin zij hun modernistische ideeën over autonome architectuur uiteenzetten. De New York Five werden al gauw 'The Whites' genoemd. Meier is die bijnaam tot op de dag van vandaag trouw gebleven.
De kleur wit is voor hem één van de middelen om tot een krachtige en heldere vorm te komen. Het stralend witte kantoorgebouw in Hilversum staat in een omgeving, waarin beleving van de natuur mogelijk is. Omdat het de mens nooit zal lukken de natuur te evenaren, moet men ook niet proberen deze na te bootsen, stelt Meier. Een contrast tussen natuur en architectuur maakt het juist mogelijk de natuur intens te ervaren.
Zijn villa's zijn ondertussen klassiekers. Boven twee foto's van
The Rachofsky House, onder The Smith House.

donderdag 1 april 2010

Summer in the city

Nog even geduld voor het weer zomer is en we weer gezellg op het terras kunnen kijken naar voorbijgangers en kunnen genieten van een heerlijk glas wijn of een biertje. Leeuwarden heeft prachtige terrassen aan de gracht. Vanaf Buitenplaats Hampton Court kun je met een sloep zo naar het centrum varen. Om op zondagmorgen te brunchen aan het water, bijvoorbeeld.