Foto: twee Colonials in het project Hampton Court bij Leeuwarden

zaterdag 10 april 2010

Prachtig project aan de Vecht

Het mooiste project dat ik ken is de door bevriende ontwikkelaar Dols Projectontwikkeling BV uit Hilversum gecreëerde Buitenplaats Overweer. Zie http://www.buitenplaatsoverweer.nl
Op een voormalig bedrijfsterrein wordt aan de oever van de Vecht, op de grens van Breukelen en Loenen, een prachtige verzameling gebouwen neergezet, allemaal verschillend maar uitstekend bij elkaar passend. Het ontwerp is van Arcas Europe uit België.
Samen vormen ze een Buitenplaats met de allure van de vele oude landgoederen die van oudsher te vinden zijn aan de Vecht. Het woonproject (10.000 m²) bevat een dominant hoofdgebouw met appartementen en aantrekkelijke bijgebouwen in kleinere en grotere grondgebonden woningen. Ieder heeft zijn privé woning maar deelt de status van het buiten.
Het project heeft zoveel kwaliteit dat men er, ondanks de crisis, in geslaagd is de helft van de woningen te verkopen en recent gestart is met de bouw van het gehele project.

1 opmerking:

  1. Evert,
    Dank je wel om op je blog te verwijzen naar onze website Lefèvre Interiors. Bij deze heb ik dit met de site van Hampton Villas ook gedaan.
    Groeten,
    Greet

    BeantwoordenVerwijderen